WRO ADVANCED ROBOTICS CHALLENGE

//WRO ADVANCED ROBOTICS CHALLENGE

WRO ADVANCED ROBOTICS CHALLENGE

Magyarországi regionális forduló időpontja: 2017. június 15-16.

Helyszín: Debrecen, Debreceni Egyetem Sport Oktatóközpont – Debrecen, Dóczy József u. 7.

A World Robot Olympiad, melyet az NI globálisan támogat, egy nemzetközi oktatási program, amely azzal a céllal jött létre, hogy megkönnyítse a fiatalok hozzáférését a természettudományos tárgyakhoz és motiválja őket egy mérnöki vagy informatikai szakma választására. A WRO versenyek ötvözik egy sportesemény izgalmát a robotok tervezésének, építésének és programozásának kihívásával.

A WRO több mint 50 ország több mint 20.000 csapatát mozgatja meg évente. 2016-ban először került Magyarországon megrendezésre a WRO Advanced Robotics Challenge az NI, a National Instruments a Virtuális Műszerezésért Alapítvány és az Edutus Főiskola szervezésében, amelyen 20 csapat vett részt.

A versenyen 17-25 éves, felsőoktatási hallgatók vehetnek részt, akik 2-3 fős csapatokban, ipari technológiával megtervezik és megépítik robotjukat, hogy az képes legyen a versenykiírásban megadott feladatot elvégezni.

A nyertes csapatot az NI szponzorálja, hogy képviselje Magyarországot a nemzetközi döntőn Costa Ricán, 2017. novemberében.

2020-08-08T18:16:17+00:00