Pályáztunk, nyertünk, elindultunk!

//Pályáztunk, nyertünk, elindultunk!

Pályáztunk, nyertünk, elindultunk!

EJMSZ tagokként és nagyvállalatok vezetőiként tudjuk, hogy felelősek vagyunk a jövő mérnöki utánpótlásáért, ezért nap mint nap azon dolgozunk, hogy elérjük a természettudományok iránt fogékony fiatalokat. Célunk megmutatni nekik a mérnöki lét izgalmas, érdekes oldalát és segíteni őket ezen a pályán elindulni.

Tagvállalataink és konzorciumi partnerintézményeink projekteket támogató munkatársai azon dolgoznak, hogy az élmény alapú tanulási és további szakmai programjaink rendkívül széleskörűek legyenek.

Az Interaktív gyárlátogatások során nagyvállalataink kapui kinyílnak, mérnöki titkaink feltárulnak, így a gyerekek élőben tapasztalhatják meg az érdekes szakmai kihívásokat, a technológia folyamatokat és az izgalmas mérnöki pályát.

Az EJMSZ roadshow számos középiskolába ellátogatva inspirálja majd a diákokat vállalati szakemberek érdekes előadásaival, feladatmegoldásokkal, varázslatokkal, kiscsoportos foglalkozásokkal, „barkácsolással” és mérésekkel.

A mérnökutánpótlásért végzett munkánk során várjuk olyan vállalatok csatlakozását, akik számára szintén fontos, hogy egyre több fiatal találjon rá a mérnöki pályához vezető útra, és akik szívesen erősítik a szövetség lobbierejét, támogatják a fiatalok életútját.

Szakmai napjainkon az egyetemekre látogató középiskolás csoportok több mérnöki vállalat életébe is betekinthetnek, hiszen a program során az ott résztvevő cégek fiatal mérnökeivel találkozhatnak és testközelből ismerkedhetnek meg a cégek eszközeivel, mérnöki megoldásaival. Interaktív módon csapatokban feladatokat oldhatnak meg, de lehetőség nyílik személyes konzultációra is.

Új webes és mobilapplikációnkkal egy olyan játékot kínálunk, ami már önmagában is izgalmas kihívásnak ígérkezik, de a roadshow, a gyárlátogatások vagy a szakmai napok során interaktívan kapcsolódhatnak hozzá és versenyezhetnek egymással a gyerekek. Sőt, készülünk egy applikációval támogatott természettudományos versenyre is, melynek során online fordulókban kell a csapatoknak megoldásokat nyújtaniuk egy előre megadott, természettudományos/mérnöki problémára vagy egy adott témában előremutató, jövőre irányuló, újszerű mérnöki megoldást kell kitalálniuk.

Kompetenciaméréssel támogatott visszajelzéssel szeretnénk segíteni azoknak a 10-11. osztályos fiataloknak, akik bár érdeklődnek a mérnöki pályák iránt, mégis félnek annak nehézségeiktől, vagy nem tudják rendelkeznek-e a megfelelő készségekkel, képességekkel. A középiskolákban végzett kompetenciamérések eredményeinek felhasználására szakmai fórumok keretében kerül sor, ahol konkrét megvalósítási tervekkel is szolgálunk majd a fejlesztési irányok meghatározását illetően.

Az EJMSZ tantárgyak egyedülálló koncepciója azért született, mert fontosnak tartjuk, hogy a gyakorlatorientált ismeretek és a sikeres mérnökök által birtokolt tudás átadása mielőbb megkezdődhessen – a felsőoktatás előtt már a középiskolában is. A tárgyak elsajátítása e-learning formában teljesíthető.

Csoportos mentorálással is segítjük a középiskolás fiatalokat. Tagjaink szakmai mentorokat biztosítanak, akik segítik a diákok munkáját, szakmai felkészülését és tapasztalatszerzését. Programunk csoportos mentorálás útján, EJMSZ közös online platformon valósul meg bloggal, fórumokkal, valamint videókonferenciákkal kiegészítve.

2017-08-04T09:50:54+00:00