Vezető szoftverfejlesztő az EJMSZ-ben: Az evosoft a jövő mérnökeiért

//Vezető szoftverfejlesztő az EJMSZ-ben: Az evosoft a jövő mérnökeiért

Vezető szoftverfejlesztő az EJMSZ-ben: Az evosoft a jövő mérnökeiért

Budapest, 2016. április 12. – A hazai munkaerőpiac mérnöki szektorában felmerülő nehézségek ellen fellépő Együtt a Jövő Mérnökeiért Szövetség (EJMSZ) örömmel jelenti be, hogy vezető szoftverfejlesztővel, az evosoft Hungary Kft.-vel bővült rendes tagjainak sora. Különböző célcsoportokat célzó programjaival és lobbitevékenységével, a hazai nagyvállalatokból (AUDI, Continental, Ericsson, LEGO, Magyar Telekom, MOL, NI, evosoft) álló szervezet az oktatási intézmények, a gazdasági szereplők és a mérnökszakma közötti kapcsolatot igyekszik előre mozdítani.

Az evosoft az egyik legnagyobb európai mérnöki-technológiai konszern, a Siemens AG része. Olyan szakterületeken van jelen, mint például az orvostechnikai szoftverfejlesztés, a vasúti és ipari automatizálás, ipari hajtástechnológia, az elektromos autók piaca vagy az ipari rendszertesztelés. Több mint 20 éves fennállása óta közel 1000 munkatársat foglalkoztató informatikai vállalattá nőtt. Árbevételük 2015-ben tisztán szoftverfejlesztésből már meghaladta a 15 milliárd forintot, ami a magyar piac egészét tekintve nagy volumennek számít. Ezt bizonyítja az is, hogy árbevételük alapján évek óta első helyen szerepelnek a Budapest Business Journal Book of Lists kiadványának szoftverfejlesztő vállalatokat összegző listáján. Budapest mellett két vidéki nagyvárosban, Miskolcon és Szegeden is a régiók meghatározó munkaadója. Vezető informatikai vállalatként komoly szerepet vállal a jövő generációjának támogatásában, szakmai fejlődésében, hiszen az informatikai piacon nagy szükség van a jó szakemberekre.

„Szellemi tőke. Ez az evosoft egyik legfontosabb értéke, sikeres működésünk alapja. Éppen ezért is szentelünk különösen nagy figyelmet a fiatal mérnökgeneráció támogatására, a mérnöki pálya népszerűsítésére. Mérnöknek lenni különleges dolog, hiszen értéket teremtünk és szüntelenül újat alkotunk egy változó technológiai környezetben. Az együttműködéssel azt szeretnénk elérni, hogy emelkedjen a mérnöki képzésben tanuló diákok száma, versenyképesebbé téve ezáltal a magyar gazdaságot és az országban összpontosuló tudást. Bátran állítom, hogy az ország léte és jövője szempontjából az egyik legfontosabb szakma a mérnöki” – mondta el Dr. Várady Péter, az evosoft Hungary Kft. ügyvezető igazgatója.

“A szervezeti tagságunkért járuló cégek felismerték, hogy nem elég, ha külön-külön teszünk a mérnökképzésért és a mérnökszakma elismertetéséért, közös erőfeszítésre van szükség, hogy a mérnökpiacot érintő kóros tendenciák ellen hatékonyabban tudjunk fellépni, adott esetben közösen tudjunk lobbizni. Örömünkre szolgál az evosoftot rendes tagjaink között tudni” – mondta el dr. Ábrahám László, a szövetség elnöke.

Az EJMSZ a tavalyi és az azt megelőző évben 3000 diákot ért el programjaival, illetve lobbitevékenységének köszönhetően a cégek ajándékozási adója eltörlésre került. Idén a Magyar Telekom után az evosoft a második cég, amely a szervezethez csatlakozott.

2016-10-19T14:07:35+00:00