Biztonság, élmény testközelből

//Biztonság, élmény testközelből

Biztonság, élmény testközelből

Személyesen is átélhették a vállalatnál fejlesztett biztonsági rendszerek jelentőségét egy jármű tesztpilóta mellett azok a diákok, akik részt vettek a Continental tesztpályáján rendezett Stay on Track Day programon a közelmúltban.

Június közepén mintegy 250 középiskolás és egyetemista diákot látott vendégül a Continental a Gyulafirátót melletti tesztpályán – tájékoztatott a veszprémi gyár Fejlesztési Központ vezetője. Pék Zoltán kiemelte: az egyetemisták körében a láthatóság növelése volt a céljuk, olyan impulzusokat adni számukra, amik által meglátják, hogy milyen munka folyik a Continentalnál Magyarországon. A középiskolások számára inkább társadalmi felelősségvállalás keretében végzett pályaorientációként fogható fel a program, amely olyan élményt ad számukra, amivel felkelti érdeklődésüket a műszaki pálya iránt – tette hozzá Pék Zoltán.

A Continental egyébként több ilyen programmal nyit a fiatal generáció felé: robotprogramozó vagy pneumatikai szakköröket is tartanak középiskolákban. A tesztnap során a résztvevők egy az autóipar jövőjéről szóló elő adást hallgathattak meg, a standoknál megismerkedhettek a cég termékeivel és a mérnököket is kérdezhették azok, akiket részletesebben érdekelt a téma. A leglátványosabb azonban az volt, amikor képzett tesztpilóták mutatták be a Continental rendszereivel felszerelt és az anélküli autókat különböző dinamikai helyzetekben, majd pedig a diákok is beülhettek melléjük egy körre.

A mai értelemben vett autózás meg fog változni – fogalmazott köszöntőjében Pápai Tamás, a Continental ügyvezető igazgatója. A hangsúly arra fog helyeződni, hogy amennyi időt a gépkocsiban autóvezetésre fordítunk, azt mással is tölthetnénk. Futómű, alváz, biztonság, kényelem – e területeken dolgoznak a társaság mérnökei. Pápai Tamás arról is beszélt, ma gépjárműbalesetekben naponta annyi ember hal meg, mintha hét Boeing repülőgép zuhanna le. Ezért a Continentalnál a lényeg a balesetek, sérülések, halálesetek megelőzésén van, olyan megoldások kifejlesztésével, amelyek a biztonságot jelentik és ezek közül mutattak be néhányat a fiataloknak a tesztnapon.

2017-07-31T09:31:09+00:00